SEO tjekliste – sådan SEO-optimerer du din tekst

SEO tjekliste

Jeg har tidligere skrevet om SEO bl.a. i begynderguiden til god SEO. Det er et komplekst emne, som man kunne snakke om i dagevis og gøre både teknisk og avanceret. Her på siden prøver jeg at holde det i et lavt leje, hvor alle kan være med. Jeg vil nemlig ikke have, at du ødelægger det for dig selv, ved at tænke ”det dér kan jeg slet ikke!” – for nej, du er muligvis ikke ekspert i SEO, bare fordi du følger tricks fra siden her. Men du har gjort en hel del, som utvivlsomt vil hjælpe dig, og kunne ses på din hjemmesides data. Go you!

SEO tjekliste

Sådan SEO-optimerer du din tekst på hjemmesiden

I dag skal det handle om at SEO-optimerer sin tekst. Du vil altid have én eller anden form for tekst på din hjemmeside, kort eller lang. Og den er vigtig at SEO-optimerer, så både Google og dine besøgende bliver glade.

Anvend altid H1 tag på alle dine tekster

Hvis du arbejder i WordPress så gør du det højst sandsynligt allerede. H1 er nemlig titlen/overskriften på din side eller dit blogindlæg. Denne overskrift skal indeholde det vigtigste søgeord for den side/det blogindlæg der følger.

Husk også at bruge en H2’er på alle dine tekster

Har man sagt A, må man også sige B. En H2 er en underkategori – en underoverskrift – til den oprindelige H1’er. Og sådan én bør du også altid have på en side/en blogpost. Igen bør du anvende dit nøgleord.

Tænk i nøgleord

Når du nu alligevel har udvalgt at aktuelt nøgleord til dine overskrifter, så tænk også over det i din tekst. Sørg for at bruge nøgleordet, hvor det er aktuelt. Supplér gerne med andre relevante nøgleord og synonymer, som kan understøtte det oprindelige. På din måde bliver din SEO-optimering også bedre. Er du rigtig nørdet, kan du endda få ideer til nøgleord ved at bruge Google Keyword Planner – men så er det også fordi du er ultra-nørd og virkelig vil SEO like a boss.

Kopier ikke andres indhold

Google kan ikke lide kopieringer – det er der ikke mange der kan. Undgå derfor at kopiere indhold fra andre. Det gælder også selvom de har givet dig lov. Lad os f.eks. sige at din kollega har skrevet et blogindlæg omkring et arrangement, som h*n gerne vil have at andre kopiere og deler på deres egen blog. Det er en sød tanke, men det får altså din blog til at blive antaget som snyderen og dén der mister værdi på det. Skriv i stedet din egen tekst og link til det oprindelige blogindlæg. Så bliver alle glade.

Del bare ud af links

Google kan godt lide at du er lidt venlig og rundhåndet. Så del gerne links på din hjemmeside. Det gælder både dem der linker til andre steder på din side (har du en side om foredrag, kan du f.eks. dér linke til din kontaktside), men også dem der linker ud af din side. Du kan f.eks. linke til bookingsystemer eller dit forlag. Skriver du blogindlæg, kan du linke til andre, der har skrevet om samme emne.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook