Sådan starter du en succesfuld blog

Sådan starter du en succesfuld blog

Jeg har været blogger i lige knap halvdelen af mit liv. Jeg føler mig altid helt vild gammel, når jeg siger det, men det er faktisk rigtigt. Jeg startede min første blog som 15-årig og sidste år fyldte jeg 32, såh … Måske jeg bare skal sætte gebisset i og finde stokken frem, for at færdes i bloggermiljøet?

Dengang jeg startede, var det de færreste der havde en blog. Og talte man med folk om det, var der ikke rigtig nogle der vidste hvad det var. I dag er det helt anderledes. Alle kan lave en blog på få minutter, og så kører det. Det er både fantastisk og skræmmende, synes jeg. Fantastisk at så, mange har muligheden, men også lidt skræmmende, fordi mange opretter en blog lidt i blinde.

At få en succesfuld blog er mere end blot at trykke på en knap og dele sin aftensmad. En succesfuld blog kræver tid, hårdt arbejde og fokus. Og vil du nå derhen, så er det en klar fordel at du starter med at have fokus lige fra start af.

Sådan starter du en succesfuld blog

5 genveje til den succesfulde blog

Beslut dig for hvilken bloggenre du ønsker at bevæge dig rundt i

Bare fordi en blogtype er populær, betyder det ikke at det er den rette type for dig. Lad være med at lave en modeblog fordi det er in og populært. Lav en blog som handler om noget du selv finder interessant. Hvis du har hjertet med i det du skriver, vil det automatisk blive bedre og mere interessant for de besøgende.
Din blog kan handle om alt mellem himmel og jord – Du kan enten vælge en genre og holde dig til den, eller du kan lave en livsstilsblog og dække flere emner.

2. Anskaf dig et kamera eller køb andres billeder

Uanset hvilken type blog du skriver, så vil billeder gøre underværker. Et flot visuelt udtryk vil fange øjnene og læserens opmærksomhed, og derfor er det vigtigt at have gode billeder. Grynede iPhone billeder med elendig belysning og en halv hundepote i venstre side fungerer bare ikke. Sørg enten for at tage dine egne gode billeder, eller brug de mange online billedarkiver. Der findes masser af sider hvor du kan købe billeder til brug på din blog, samt sider der gratis stiller billeder til rådighed, som du kan bruge. Vigtigst er det, at du ikke bare tager andres billeder, uden at være sikker på at du må bruge dem. At et billede ligger på nettet, giver dig ikke automatisk ret til at bruge det på din blog.

3. Gør dit forarbejde

Din blog handler ikke kun om indholdet. Få styr på din teknik og dit bagland, før du sætter dig for at blive en stor blogger. Dit design skal spille og være indbydende, din blog skal være kodet rigtigt (det sørger mange platforme heldigvis for i store stræk), billederne skal være i god kvalitet. Al teknik der skaber dét som dine læsere ser, skal være i orden.
Hvis din blog ikke er i orden når du deler den med venner og familie, så er den heller ikke i orden, når du deler den med fremmede. Test den derfor grundigt først. Vises den for eksempel ordentligt på telefonen? Og hvis du vil have flere besøgende, er din blog så SEO optimeret?

4. Vær tålmodig

Alt tager tid, det gør det også at starte en blog. Din blog bliver ikke en millionsucces over en enkelt nat. Det kræver hårdt arbejde, tålmodighed og tid. Derfor skal du heller ikke starte en blog, med det i mente at du vil kunne tjene penge på den. I starten vil det gå langsomt og i høj grad afhænge af både dit indhold, og din egen aktivitet. Men lad være med at give op, bare fordi du måske kun har 100 læsere den første måned. Alle har været der. Bliv ved med at skabe godt indhold, vær aktiv og kommenter hos andre, meld dig ind i gode Facebookgrupper … Sørg for selv at komme ud og dele din blog, vise andre at du eksisterer. Hvis du gør det, og samtidig skaber indhold som folk vil læse, så skal læserne nok komme lidt efter lidt.

5. Vær dig selv

Uanset hvad du blogger om, så sørg for at have hjertet med i det, og vær dig selv. Prøv aldrig at fremstå som noget du ikke er, for det vil som regel blive gennemskuet før eller siden. Og din personlighed er med til at gøre din blog til dét den er. Din personlighed er din stemme og dit brand, og det må du aldrig tro, ikke er godt nok. Ingen er ens, men du er perfekt, præcis som du er.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook