Sådan får du succes med at dele gamle indlæg

Sådan får du succes med at dele gamle indlæg

Du bruger timer på at skrive det perfekte blogindlæg. Du poster det. Reklamerer for det. Og ugen efter er det endt på side 2 af din blog, og er glemt som sidste års x-factor vinder. Lyder det bekendt? Bare rolig – sådan behøver det ikke være.
Det er aldrig en skam at dele sine gamle blogindlæg, for hver gang du deler et blogindlæg, kan du trække nye læsere og følgere til. Hver deling kan forbedre din ROI (Return Of Investment) og kendskabsgreb, og dét vil du gerne have. Det betyder nemlig at folk kan lide dét du laver.

Sådan får du succes med at dele gamle indlæg

Del dine gamle indlæg – med succes

Det er klart at ikke alt indhold er lige oplagt at dele. Dine besøgende er ligeglade med hvilket outfit du havde på i forrige måned, eller hvilken musik du lyttede til i februar. Så find de blogindlæg, der giver læseren værdi. For eksempel guides, freebies og lign. Det kan også være at du som forfatter har blogget om sidste års udgivelsesreception eller en bogmesse, der nu kommer tilbage. Så kan du med fordel dele tilbageblik på tidligere oplevelser.

Inden du deler, bør du dog stille dig selv to helt essentielle spørgsmål:

Er mit indlæg klar til at blive delt?

Inden du deler et gammelt blogindlæg, så læs det igennem, og se om du kan forbedre det. Du kan passende lige tjekke for grammatik og stavefejl, men det kan også være at du kan tilføje noget. Er der for eksempel kommet nye tips til siden, som du vil inkorporere i din guide? Eller er der et gammelt blogindlæg med gratis skærmbilleder, som kan opdateres med yderligere et par nye af slagsen? Sørg for at dit blogindlæg er helt optimalt, inden du deler det igen.

Hvor skal jeg dele det?

Alle steder hvor det giver mening. Det kan være Twitter, Pinterest, Facebook … Men inden du deler på Facebook, så vær sikker på at det er i en gruppe, hvor det er tilladt. Det er ikke alle grupper der er glade for selvpromovering. Din egen Facebookprofil eller -side er selvfølgelig også et godt sted at dele gammelt indhold. Det er her dine følgere typisk følger med, men måske missede din første deling.

BVidste du at … I gennemsnit når dit Facebookopslag kun ud til under 5 % af de dér følger din side. Vil du ikke også gerne have at resten ser det? Del flere gange – og sæt dig ind i din Facebookstatistik.

Et sidste effektivt tip til at dele gammelt indhold

Når du skal til at dele et gammelt blogindlæg, kan det hurtigt tage tid, hvis du først skal finde det, kopiere linket, finde det rigtige billede og så videre … Derfor kan det også være fristende bare at lade være, og bruge tiden på noget andet.
Du kan spare dig selv en del af besværet, hvis du laver et arkiv over dine blogs. Det kan for eksempel gøres i et Excel ark med blogtitel, dato for offentliggørelse, link, billede link og hvad du ellers finder relevant. Vil du være helt hardcore kan du også gøre plads til en kort præsentation som du blot kan kopiere direkte ind på de sociale medier, når du ønsker at re-poste.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook