Sådan får du flere følgere på de sociale medier

Sådan får du flere følgere på de sociale medier

Hvis du i en eller anden grad ønsker at brande dig selv/dine produkter eller services via dine sociale medier, så handler det selvfølgelig (blandt andet) om antallet af dine følgere. Men jo flere reelt interesserede følgere du har, jo stærkere står du. Dem der kun følger dig for egen reklame, er sjældent noget værd. Derfor får du her 7 helt gratis tips du kan gå i gang med for at få flere følgere, som du faktisk kan connecte med. Det eneste de kræver af dig, er tid.

Sådan får du flere følgere på de sociale medier

7 veje til flere følgere på de sociale medier

1. Deltag i Pinterest grupper

Især dette punkt afhænger meget af din branche/niche. For mig personligt har den for eksempel aldrig givet det store, så derfor bruger jeg ikke mest tid på dette punkt. Men er du for eksempel fashion eller madblogger, har jeg set hvad dette tip kan gøre for dig – Og det er meget! Ved at dele dine blogposts i relevante Pinterest gruppetavler, kan du få mange nye læsere og besøgende til din side.

2. Brug relevante hashtags

Hashtags er en fantastisk mulighed for at få flere følgere, hvis du ellers bruger dem ordentligt. Via hashtags kan fremmede finde dine posts og dermed også dig. Og på den måde kan du få relevante følgere der er interesseret i dit indhold. Hvilket igen bringer dig videre til flere likes, retweets/reposts, klik til din hjemmeside med mere.

3. Skab nye kontakter

Dette er måske nok ét af de absolut bedste råd, hvis ikke dét bedste, til at få nye følgere. Men det er også det, der tager mest tid. At skabe nye kontakter, svare på folks opslag, og række ud efter nye bekendtskaber med de samme interesser, kan give dig et langt større netværk og dermed også flere følgere. Har du for eksempel fået en ny følger, så tag kontakt og hils på vedkommende, spørg hvordan de har det.

4. Vær høflig

Hvis folk kommenterer på noget du lægger op, eller hvis de deler dit indhold, så tag dig tiden til at takke dem for interessen. Du behøver ikke skrive en hel knaldroman til dem alle, men det har aldrig skadet at huske sin gode opdragelse.

5. Husk det visuelle

Opslag på de sociale medier, som indeholder en form for visuelt indhold, rangerer overordnet set bedre end posts uden. Husk derfor billede, en video eller lign.

6. Del andres indhold

Hvis du støder på indhold som du synes er fantastisk, så del det. Jeg deler og liker for eksempel alle omtaler og anmeldelser jeg finder af mine bøger og forfatterarrangementer. Folk har taget sig tiden til at anmelde mit værk eller skrive om at have mødt mig – Så selvfølgelig viser jeg den samme interesse den anden vej rundt.
Det kan også sagtens være indhold der ikke har noget med dig selv at gøre. Hvis jeg for eksempel læser en interessant artikel, som jeg tror andre kunne have glæde af, eller som har en sjov vinkel, så deler jeg den gerne.

7. Deltag i Facebookgrupper

Facebookgrupper er en fantastisk opfindelse, hvis du er med i de rigtige. Og de er en oplagt mulighed til at dele dit eget indhold, skabe nye venskaber og følgere, vise dig selv frem, samt dele viden og erfaringer med andre.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook