Planlægning og rutiner som freelancer, blogger og forfatter

Planlægning og rutiner som freelancer, blogger og forfatter

Når det kommer til The Book Pit – og min virksomhed generelt – er planlægning og rutine virkelig altafgørende for hvordan det kører. Derfor prøver jeg også altid at tage mig tid til at lave den research og planlægning der skal til, for at jeg sparer tid på den lange bane, og samtidig udnytter de muligheder der tilbyder sig. For eksempel sætter jeg mig ned hver eneste måned, og laver en fokuseret plan for hvad jeg vil opnå den måned, hvad der skal gøres og hvornår.

Arbejde på virksomheden

Jeg har delt mit arbejde i 2 kategorier. Arbejde på virksomheden og arbejde i virksomheden. Selvom de ved første øjekast kan virke som det samme, har det været vigtigt for mig at dele det op, og have styr på kasserne i min kalender.
Alt arbejde min virksomhed handler egentlig om at udvikle den og gøre den større. Det kan være mange forskellige ting, men det er gerne mere praktiske/større elementer.

Det kan for eksempel være:

 • Kreere nye produkter og freebies.
 • Opbygge nye sider eller opdatere gamle sider.
 • Researche og indhente ny viden.
 • Afholde møder.
 • Indgå aftaler og samarbejdsforløb.
 • Indhente nye tilbud på f.eks. telefonabonnement (reklamelink), internet etc.

Arbejde i virksomheden

Når det kommer til arbejdet i virksomheden, er det de mere dagligdagsting, der søger for at hverdagen kører. Nogle af dem kan forberedes i god tid på forhånd, andre kommer til løbende.

Det kan for eksempel være:

 • Skrive blogindlæg.
 • Svare på kommentarer på bloggen.
 • Opdatere sociale medier og svare på kommentarer derpå.
 • Besvare e-mails.
 • Skrive og afsende nyhedsbreve.
 • Skrive fakturaer og afsende pakker.
 • Betale regninger.
 • Opdatere og vedligeholde eventuelle Facebook kampagner og lign.
 • Lave ny markedsføring.

Og så er der selvfølgelig også forfatterskabet …

Derudover kommer forfatterskabet, som egentlig også hører under min virksomhed, men er lidt anderledes. Idet jeg bruger de sociale medier meget som forfatter, er der mange af de øvrige opgaver der også gavner dette punkt.

Det kan for eksempel være:

 • Researche til viden der skal bruges til næste projekt. Dette har jeg især gjort under arbejdet med Fortællinger fra Døden.
 • Skrive (well, doh!).
 • Redigere og korrekturlæse.
 • Brainstorme nye ideer.
 • (Sam)arbejde omkring cover, illustrationer, bagsidetekst med mere i forbindelse med udgivelsen.
 • Deltage i messebesøg og signeringer.
 • Lave interviews.
 • Promote forskellige bøger.

Intet kommer til den der ligger på den lade side, og jeg arbejder benhårdt på at få at succes. Ud over arbejdet med selve virksomheden og mit forfatterskab, kommer der naturligvis også det arbejde, som andre hyrer mig til at udføre for dem. Det er her hovedvægten af min indkomst ligger, og tiden bruges blandet andet som tekstforfatter, markedsføringsrådgiver, redaktion af manuskripter inden for især fantasy, science-fiction og ungdomsgenrene og kurser og workshops. Uanset hvad du vil peppe dit forfatterskab op med, så gør det klart fra start, at det er hårdt arbejde at tjene penge som forfatter og freelancer. Og øv dig i at finde balancen mellem at tjene penge og på at udvikle og opstarte ting, der på sigt kan give en indkomst. Det er en kunstart at finde balancen, men når du først finder den, begynder du at se lyset for enden af tunellen.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook