Freelanceredaktør

Jeg arbejder som freelanceredaktør for både etablerede forlag som f.eks. Palatium Books og Hoi forlag, men også for selvudgivere. Jeg har derudover også lavet et stort antal manuskriptvurderinger på bøger, der er udgivet på forlag som for eksempel Alvilda, Tellerup, BYENS Forlag, Forlaget Brændpunkt m.fl. I dag beskæftiger jeg mig primært med fantasy, sci-fi, ungdomsbøger og den romantiske genre, men har gennem tiden også læst krimier og romaner, samt enkelte fagbøger.

En redaktørs fornemmeste opgave er at finpudse og slibe hjørner

Redigeringens omfang varierer fra manuskript til manuskript. Nogle gange kan det være, at manuskriptet er så godt gennemarbejdet, at det er en nem og legende opgave at optimere det sidste. Det kan også være, at det er en oversættelse, hvor der kun kan leges med sproget og ikke med plot, karakterer og verdensopbygning. Andre gange kræver det mere arbejde at få det vigtige fremhævet i manuskriptet og gøre kringlet sprog læsevenligt.

Har du arbejdet så længe med dit manuskript, at du ikke længere kan se, hvornår du gentager dig selv og skriver i et slapt sprog? Kunne du tænke dig at få en redaktør til at kigge på manuskriptets opbygning? Vil du have hjælp til at fange gentagelser og ukorrekt sprog?

Både danske bøger og oversættelser kræver en redaktør

En redaktion på et oversat værk vil handle om at tilpasse bogens sprog og stil til det danske marked. En redaktion af et dansk manuskript vil derimod gå dybere. Hyrer du mig som redaktør til et dansk manuskript, vil jeg tale med dig om, hvor du selv mener, at dine styrker og svagheder ligger. Der kan for eksempel kigges på kapitelstruktur, opbygning, plot og flow. Fokus kan også være sprog, sætningsvariation, dialoger og tone. Som redaktør er det min opgave at kigge på det hele, men samtidig også guide dig til at blive bedre til at arbejde med dine svage sider.

Der er forskel på redaktion og korrektur

Redigering er ikke det samme som korrektur. Korrektur er, når teksten bliver støvsuget for stavefejl, grammatiske fejl og kongruensfejl. Redigering er alt det, der går forud for de sidste rettelser for at få skabt en helstøbt bog. Redigering er det, der får din bog løftet til nye højder. Jeg er ikke korrekturlæser, så jeg sprogvasker ikke dit manuskript til perfektion. Men jeg kan henvise dig til faste samarbejdspartnere, der kan tage sig af den del for dig, hvis du ønsker det. De kan herefter give dig både tilbud og viden om den del af processen.

Kontakt mig for spørgsmål eller nærmere aftale

Der kan ikke gives en fast pris på arbejdet som redaktør, da det afhænger af manuskriptets art, omfang og kompleksitet. Men sidder du med et manuskript, du har brug for hjælp til, eller du har spørgsmål eller overvejelser, er du altid velkommen til at kontakte mig på hej@thebookpit.com så snakker vi videre om lige præcis din redigering.