Hvornår skal jeg poste på Facebook?

Hvornår skal jeg poste på Facebook?

Dette spørgsmål er et af dem, der er svære at besvare – og også kan være farlige at begynde at diskutere. For selvom det ikke er lige meget, hvornår på dagen du vælger at poste på Facebook, så er udfordringen, at der heller ikke findes et overordnet perfekt tidspunkt at poste noget på. Det afhænger af din målgruppes tilstedeværelse.
 
Som forfatter er du interesseret i, at dit post skal overleve på Facebook så længe som muligt. Men der er mange faktorer, der spiller ind på, hvor længe et opslag på Facebook overlever i brugernes newsfeed – herunder blandt andet reach og engagement. Men derudover tæller også relevansen for modtageren, hvor mange andre sider dine følgere ser indhold fra, og hvor mange venner dine følgere har, opsætningen af dit post, det visuelle i postet og meget andet. Det er alt sammen med til at bestemme, hvor længe dit opslag optræder i nyhedsstrømmen på Facebook.
 
Generelt findes der ikke et magisk korrekt tidspunkt at poste på. Men der findes tidspunkter, som er bedre end andre i forhold til indholdet. Et langt opslag er f.eks. ofte ikke særlig populært kl. 6 om morgenen, hvor dine følgere er trætte og stressede. Her vil du måske ofte opleve at få flere interaktioner om eftermiddagen eller aftenen, hvor folk har bedre tid.
 

Men hvordan finder du så dit perfekte tidspunkt?

Det gør du kun på én måde: ved at prøve dig frem. Tænk logisk i forhold til, hvem din målgruppe er, og hvad de bruger deres dag på. Og test det så over en længere periode. Varier dine opslag, tidspunkterne, de postes på, og afprøv forskellige dage at poste på Facebook. Når du har prøvet dig frem, vil du kunne se et mønster i, hvilke opslag der klarer sig bedst. Og så er det naturligvis dér, du skal poste, uanset hvad en konkurrent gør.
 

Gode tidspunkter at afprøve

  • Tidlig morgen, når din målgruppe sidder over morgenkaffen eller i toget til arbejde.
  • Omkring frokost, når der er pause i kantinen, og der tjekkes mail, Facebook etc.
  • Efter sengetid, når børnene er lagt i seng og huset er stille.

 

Hvor ofte skal du så poste på Facebook?

Når du har fundet det perfekte tidspunkt at poste på, vil det være nærliggende at sige: Okay, men hvor ofte skal jeg så poste? Igen, det er der ikke noget sort-hvidt svar på. Det mest præcise svar er: når det giver mening. Har du noget at fortælle eller vise frem, som er relevant for din målgruppe, så post det. Facebook vil helst have, at folk er glade, og det er de kun, hvis dit post er relevant for dem og fænger. Derfor er det bedre med færre relevante opdateringer, som f.eks. kommer en gang om ugen, end mange irrelevante opslag, som ikke høster hverken reach eller engagement.
En god tommelfingerregel kan dog være, at man generelt prøver at uploade 1-2 opslag om ugen, og i den sidste måned før en udgivelse til en måned efter forhøjer man med 1-2 posts mere.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook