Har du styr på dine relaterede sider på Facebook?

Har du styr på dine relaterede sider på Facebook?

”Relaterede sider” er en funktion der findes på alle Facebooksider. Feltet viser noget om, hvilke sider Facebook mener at din side minder om.

Funktionen er baseret på, hvem der følger og interagerer med din side. Hvis en person synes godt om din konkurrents side på Facebook, så vil vedkommende også blive foreslået din side, hvilket jo er en kæmpe fordel for dig, da du så bliver anbefalet, til nogen der måske vil like din side. Så jo mere passende ”relaterede sider” er, jo bedre. Hvis du derimod konsekvent altid har ”relaterede sider” som på ingen måder minder om din, så er det skidt, fordi folk får sværere ved at finde dig.

Du kan ikke selv direkte ændre på, hvilke sider der er relaterede til din. Det er den berygtede Facebook algoritme der styrer dét. Men du kan alligevel godt indirekte hjælpe algoritmen lidt i den rigtige retning – give den en lille diskret hestesko, når den hostende står og forsøger at komme over hegnet.

Sådan giver du en GPS til relaterede sider

Relaterede sider på Facebook På vegne af din side kan du synes godt om andre sider. Hvis du gør dette, ved andre sider som minder om dig selv, skaber du et ”link” mellem din side og branchen som du gerne vil repræsentere. Du sender et signal om, at hey, her er noget der matcher. Vil du uddybe dit lille diskrete vink, kan du også kommentere på disse sider som din side. Jo flere ”links” du skaber mellem din egen side og andre sider i samme branche, jo mere bedre bliver du kategoriseret af Facebook.

Hvis du har det dårligt med at gøre det, så tænk på det som en tovejskommunikation. For dét at du gør arbejdet, gavner også din ”konkurrent”, som vil blive mere forankret i jeres fælles branche. Forsøg altid at se andre forfattere som kollegaer, og ikke konkurrenter. Vi hjælper hinanden i rigtig meget af det vi gør – og det er der absolut intet galt i. Måske det endda kan skabe nye samarbejder eller måske endda venskaber.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook