Få mere effektivitet i dagligdagen

Få mere effektivitet i dagligdagen

Kender du det med at kigge på andre, og tænke hvordan de får tid til det hele? At det virker som om at andre har 48 timer i døgnet, hvor du kun har 24? Den gode nyhed er, at de faktisk ikke har mere tid end dig. Den dårlige nyhed er, at du må overvinde nogle personlige forhindringer, hvis du vil have den samme effektivitet i din dagligdag. Det handler om at omlægge sine vaner, og gå i gang. Nu!

3 tip til mere effektivitet

1. Kend dine mål – Og gå efter dem

Hvis du ved hvor du vil hen, er det nemmere at tage turen dertil. Sæt dig nogle klare mål du vil nå, skriv dem eventuelt ned. Og når du har overblikket over dine mål, så gå i gang med at opnå dem. Det kan være alt fra, hvad du skal lave i løbet af din tirsdag til de store drømme for de næste 10 år. På den måde går dine drømmer og tanker fra at være netop dét, til at være egentlige mål og slutpunkter, som du kan arbejde hen imod.

2. Gå i gang nu!

En af vores værste fjender når det kommer til at opnå noget, er frygten for at gå i gang. Mange har en tendens til at blive for perfektionistiske og fokuserer på alt for små detaljer. Andre har egentlig styr på det, men tør ikke sætte sig derud hvor de faktisk handler. Men effektive mennesker bliver ikke effektive ved at vente, eller ved at være bange. De går i gang. Nu. Og så skaffer de sig erfaringer som de handler på, og udvikler sig gennem.

3. Prioriter din tid

Som sagt har vi alle kun 24 timer i døgnet. Men det er op til os selv, hvordan vi bruger dem. Hvis du synes du har for lidt tid i dit liv, så prøv at kigge på, hvad du bruger din tid på. Ofte bruger vi tid på ting som vi egentlig ikke rigtig opfatter som tidsrøvere, men som sluger timer af vores liv hver dag. Prøv for eksempel at skrive ned hvor ofte du er på Facebook og hvor længe af gangen. Det kan godt være at du kun liiiiige bruger fem minutter, men hvis du gør det ti gange på en dag, løber det alligevel op. Og vil du virkelig gerne bruge så lang tid på Facebook? Laver du reelt noget derinde, eller er det tidsspilde?

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook