Få en sikker hjemmeside med et SSL certifikat

Få en sikker hjemmeside med et SSL certifikat

Vi befinder os i år 2019. Hvis der er én ting du skal gøre for din hjemmeside lige nu, så er det at få et SSL certifikat. Ikke kun fordi det glæder dine besøgende, men i den grad også fordi det glæder Google – og dermed dig.
Et SSL certifikat er et bevis på, at der er lagt en barriere ned over dit site, så det bliver langt sværere at få fat i personfølsomme oplysninger eller f.eks. at hacke siden. Du har sikkert godt lagt mærke til at nogle sider har det – måske uden at være helt klar over det. Hvis en hjemmeside har et SSL certifikat, har den en lille grøn hængelås oppe i adressefeltet. Desuden står ordet ”Sikker” skrevet i parentes foran web-adressen og hjemmesidens adresse starter ikke længere med http://, men derimod https://.

”Der er da ingen, der gider hacke mig.”

Nej, det kan da godt være, at der ikke er nogen der gider hacke dig. Men det er nu alligevel ret ærgerligt, hvis de alligevel godt gider det, en dag. Tro mig, jeg har set selv den mindste hobbyblog blive hacket – og i værste tilfælde kan alt være tabt.
Men derudover er der også en anden god grund til at sikre sin hjemmeside. Nemlig at Google prioriterer SSL certificerede hjemmesider. Det har længe været under opsejling, og sidste år kom det så. Det betyder, at du bliver vist højere oppe i Googles søgeresultater, hvis din side er sikker. Og i værste tilfælde, kan du risikere at blive smidt helt ud af søgeresultaterne, hvis ikke dit site er sikkert.

Hvad koster det at SSL-sikre en hjemmeside?

Et SSL certifikat koster ikke en formue. Det behøver det i hvert fald ikke. Det afhænger dog af hvilken host du har. Langt de fleste hostingfirmaer tilbyder en eller anden form for SSL-certifikat, som man enten får gratis med eller som kan tilkøbes for et varierende beløb. Typisk vil du hos de lidt dyrere hostingfirmaer få det gratis, mens du hos de billige skal betale for det. Jeg bruger for eksempel one.com og har gratis SSL certificering på alle domæner, som opsættes via et simpelt plug-in kaldet Really Simple SSL. Hos andre hostingfirmaer skal der betales for det, og det kræver lidt mere teknisk snilde at sætte op. Start derfor med at finde ud af hvad der kræves hos netop dit hostingfirma. Der er ingen grund til at betale for det ude i byen, hvis du måske har det helt gratis.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook