Dine rutiner bestemmer din succes

Dine rutiner bestemmer din succes

I forlængelse af succesfulde menneskers start på ugen begyndte jeg at tænke over hvilke andre rutiner og vaner jeg har, som hjælper mig med at få succes og overskud i hverdagen. Ordet succes kan betyde forskellige ting for os alle sammen, det er ikke altid at vi vurderer det samme til at være en succes. Men uanset hvad, er succes ikke noget der sker over natten og lige med ét. Det er som regel noget, man skal arbejde på at opnå.

Dine rutiner bestemmer din succes

5 tips til daglig succes

1. Start dagen godt

For mig betyder en rolig morgen alt. Jeg har intet problem med at stå tidligt op, hvis det til gengæld betyder at jeg ikke skal stresse afsted lige fra morgenstunden. En god morgen rutine, kan starte din dag på den rette måde og blandt andet sørge for at dit humør er godt lige fra starten af. Tænk fremad og gør kaffemaskinen klar aftenen før, læg tøj klar på stolen og smør evt. madpakken samtidig med at du pakker aftensmaden væk. Tag dig tid til den friske kop morgenkaffe mens du bare nyder at være i live. Find din egen morgenrutine, så du starter dagen ud på den helt rigtige måde, uanset om det så er at træne, drikke en smoothie, læse dagens avis eller noget helt fjerde.

2. Vær positiv

Jeg forsøger overordnet set at bevare et optimistisk sind. Ganske enkelt fordi det gør mig gladere. Indrømmet, mit liv er ikke perfekt. Jeg kan godt have dage hvor alt stinker, eller hvor jeg har virkelig svært ved at bevare optimismen. Men hvis du er positiv og vælger at se på livet med de positive briller, så bliver dagligdagen altså bare lidt nemmere. Er toget forsinket, så du kommer 10 minutter senere frem? Der er meget få situationer i livet, hvor det vil betyde jordens undergang at komme 10 minutter for sent. Selvfølgelig er det ikke optimalt, og det er møgirriterende, men kan du gøre noget ved det? Nej, ikke umiddelbart. Så tag en dyb indånding, underret eventuelle aftaler og skru Spotify over på dit yndlingsnummer, mens du venter. Hverken du eller dine omgivelser får en bedre dag, af at du står og brokker dig. Og toget er alligevel 10 minutter forsinket.

3. Lad dig ikke distrahere

Okay, det kan du selvfølgelig ikke altid selv bestemme, men du kan i det mindste minimere de distraktioner, du selv er herre over. Især teknologien er ofte en stor distraktion i vores hverdag. Der er lige en sms der tikker ind, der er en tråd på Facebook der skal læses, lige en kattevideo der skal ses … Og pludselig er der gået to timer. Jeg har vænnet mig til at ligge telefonen væk på kontoret. Jeg har en aftale med mig selv om at jeg har 5 minutters pause per time hvor jeg lige tjekker om der er noget vigtigt, går på toilettet, henter nyt vand etc. Skal jeg have yderligere fokus, slår jeg også internetforbindelsen fra på computeren og sætter høretelefonerne i.

4. Sæt dig daglige mål som du kan overkomme

Et andet tip jeg bruger dagligt for at holde mig selv til ilden, og for ikke at miste fokus, er at jeg laver en daglig to-do liste. Jeg har altid en stor to-do liste/brainstorming liggende. Den får tilføjet punkter løbende som jeg skal huske, får ideer til eller lign. Hver eftermiddag inden jeg går hjem, tjekker jeg listen og ser hvad jeg skal lave dagen efter. Så laver jeg en ny liste, der ligger klar til mig om morgenen. Nogle dage kan der være mange punkter og så får jeg ikke lavet meget andet. Andre dage er der næsten intet, og det er så de dage hvor jeg har tid til at brainstorme og producere nye produkter og services.

5. Slut dagen som den startede

I forlængelse af punkt ét, sørger jeg også for at afslutte dagen så positivt som muligt. Jeg går for eksempel helst ikke i seng, så længe jeg er uvenner med nogen. Jeg foretrækker en renset luft og et positivt sind, når jeg skal sove. Derfor er en del af min daglige aftenrutine også at nævne 3 ting jeg er glad for. Det behøver ikke være store ting. Sommetider har det være noget så simpelt som udsigten til en god madpakke dagen efter. Andre dage er det store ting, som for eksempel da jeg fik min kontorplads i verdens bedste kontorfællesskab.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook