Derfor skal du ikke altid gøre som Facebook siger

Derfor skal du ikke altid gøre som Facebook siger

”Dette opslag klarer sig bedre end 90% af opslagene på din Facebook-side. Prøv at booste det for 125 kr. for at nå op til 8.200 personer pr. dag.”

Har du også prøvet at få dén besked på din Facebookside? Svaret er højst sandsynligt ja, for det gør 99,9% af alle Facebookadministratorer. Og det lyder jo fristende, for hey, Facebook hjælper dig med at vurdere muligheden for større reach. Ikke? Men nej, du skal ikke altid følge Facebooks notifikationer. I hvert fald ikke fuldstændig i blinde. Brug i stedet din sunde fornuft og tænk også over, at du befinder dig i Danmark. Det gør nemlig en forskel – også når det kommer til disse notifikationer.

Dit opslag klarer sig bedre end andre opslag

Det første eksempel i indlægget her, var standard-beskeden, du får, når Facebook mener at dit opslag klarer sig bedre end andre opslag. Det er en af Facebooks metoder til at få dig til at klikke på den blå Boost-knap. Problemet er dog, at ofte passer Facebooks status ikke. Opslaget gør det ikke så meget bedre end dine andre opslag. Prøv at tjekke dine opslag under ”Indblik”, og så kan du hurtigt sammenligne med andre opslag, der har gjort det langt bedre eller med samme succes. Tænk dig derfor om, før du siger ja til at booste.

Vil du ikke bruge flere penge?

Hvis du allerede er i gang med at bruge penge på et boost eller en annonce, kan du også komme ud for at se en notifikation ala ”Overvej at forhøje dit daglige budget for at nå længere ud med din annonce”. Igen tænker man måske, at Facebook bare hjælper dig. Men tjek først hvordan din annoncering overhovedet klarer sig.
Hvis den klarer sig dårligt, skal du aldrig kaste flere penge efter den. Det er ikke løsningen. Budgettet er ikke den eneste årsag til at din annonce klarer sig dårligt, i så fald. Så hellere starte forfra med en ny annonce, hvor du for eksempel også arbejder med andre målgrupper eller lign. som kan give bedre succes.
Klarer din annonce sig derimod godt allerede, kan det sommetider være en god idé, at forhøje dit daglige budget lidt, eller forlænge annoncens tidsplan (hvis muligt, selvfølgelig).

Dine følgere savner dig

”xx antal personer, der synes godt om din side, har ikke hørt fra dig i et stykke tid. Skriv et opslag.” er et andet klassisk eksempel på en god notifikation, der ikke altid giver mening. Den popper nemlig også op, selvom det måske kun er en dag siden, du sidst var aktiv. Uanset hvornår du sidst lagde noget op, så lad være med, bare at lægge noget op, fordi Facebook siger det. Sørg for at opslaget har værdi for dine besøgende. Hvis ikke det har værdi, kan det være lige meget. Brug i stedet notifikationen som en evt. venlig reminder – og lav så indhold, når du har indhold.

Inviter andre til at synes godt om din side

Denne her er – i hvert fald i Danmark – den værste notifikation, du kan handle blindt på. Du har måske set den: ”XXX og 21 andre personer synes godt om dit billede. Hjælp vedkommende med at se fremtidige opslag ved at invitere vedkommende til at synes godt om din Facebook-side.”
STOP! Ifølge dansk markedsføringslov er det ikke tilladt at invitere folk til at synes godt om din side, fordi de har interageret med dit opslag med et like, en kommentar eller en deling. Det opfattes som spam og uopfordret henvendelse, og straffes med bøde. Det ved Facebook bare ikke, for den tilpasser sig ikke i forhold til de forskellige lande.

Husk derfor altid at tænke dig om, inden du handler på Facebooks notifikationer.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook