Derfor afviser Facebook din annonce

Derfor afviser Facebook din annonce

Har du prøvet at lave en annonce eller et boost, som så er blevet afvist af Facebook? Og ikke forstået hvad du har gjort galt? Det er ikke særlig sjovt at bruge lang tid på at lave et godt opslag eller en fed annonce, nøje udvælge billeder og have tænkt over teksten … og så blive afvist. Facebook giver nemlig ikke altid en særlig uddybende forklaring på afvisningen.

Facebook vil bare gerne have, at du har det godt

Facebook har det bedst, når folk er glade. Derfor har systemet tendens til også sommetider at leve i sin egen lille lyserøde boble, hvor alt er godt og rart. Sådan er virkeligheden bare ikke altid. Og så støder de to sammen, og giver problemer. Det ses især ved annoncer, der i en eller anden grad påpeger en form for et problem – også selvom det er i forbindelse med løsningen på problemet.

Tænk over dit ordvalg

En af de første ting du kan gøre, hvis du oplever at dine annoncer konsekvent bliver afvist, er at blive mere upersonlig i dem. Altså skrive i 3. person og undgå for meget brug af “du” og “jeg”. Derudover skal du generelt forsøge at bruge positive sætninger og budskaber. Undgå for eksempel helst ord der relaterer til:

 • Alternative behandlingsformer
 • Angst (og generelt psykiske lidelser)
 • Depression
 • Gæld
 • Vægttab
 • Overvægt
 • Sex
 • Slankekur
 • Smerter
 • Stress
 • Sygdomme
 • Søvnløshed
 • Økonomiske problemer

Billeder er ikke bare billeder

Når du har tænkt over ordvalget, handler det dernæst om dine billeder. De er nemlig heller ikke helt ligegyldige. I hvert fald ikke, når det kommer til annoncering. Undgå:

 • Før/Efterbilleder
 • Billeder med for meget bar hud
 • Billeder med alkohol, rygning eller euforiserende stoffer
 • Billeder der kan virke skræmmende, stødende eller senge negative signaler
 • Billeder med for meget tekst

Selvom din annonce er blevet godkendt i første omgang, kan du godt komme ud for, at Facebook pludselig trækker godkendelsen tilbage. Det sker typisk, fordi din annonce så er blevet analyseret lidt mere grundigt, og Facebook opdager, at du alligevel ikke overholder deres retningslinjer. Så får du en notifikation om, at din annonce ikke er godkendt. I så fald har du mulighed for at svare Facebook, og forklare hvorfor du mener, at der ikke er noget galt med din annonce. Som forfatter du kan for eksempel ofte opleve at det sker, hvis du annoncere med et billede af din bog – fordi forfatternavn, titel, forlagsnavn etc. tæller som tekst. Her skriver du til Facebook, at det er coveret til en bog, som der selvfølgelig er tekst på helt naturligt. Som regel vil Facebook godt kunne se logikken, og vil så godkende din annonce igen. Hvis ikke, så prøv at lave en ny annonce igen.

Har du også hørt noget om at du ikke må have tekst på dine billeder på Facebook? Og at du ikke vil blive vist, hvis du leger rebel og har det alligevel? Du har – delvist – ret. Men som det ofte er med Facebook, er der gråzoner, forklaringer og undtagelser for reglen.

9 ud af 10 gange en annonce bliver afvist på Facebook, er det fordi, du har for meget tekst på dit billede – det vil sige den grafik du sætter ind til annoncen. Selve annonceteksten, du skriver over billedet, er noget helt andet. For mange er denne blokering af annoncen kendt som ”20%-reglen”.

Hvad er 20% tekstreglen på Facebook?

Før 2017 havde Facebook en regel, der blev kendt som “20%-reglen”. Den betød at du ikke måtte have mere end 20 % tekst på et billede, hvis du ønskede at lave en annonce på Facebook. Før 2017 ville en annonce blive afvist blankt, hvis der var mere end 20% tekst på din grafik – og der var ingen undtagelser eller mulighed for indsigelser.
Men dette har faktisk ændret sig. I slutningen af 2016 indførte Facebook en ny regel og algoritme på deres annonceringsværktøj. Det betød blandt andet at de lækkede lidt på deres tekstreglerne, så du nu gerne må have mere end 20% tekst. De forbeholder sig dog stadig retten til at afvise annoncer, hvis de mener, der er for meget tekst på uden grund.
I dag vil du derfor opleve at din annonce inddeles i forskellige kategorier, hvad angår tekstmasse på billederne. Der er fire kategorier: OK, Low, Medium og High.

Derfor afviser Facebook din annonce Det betyder altså, at jo mere tekst du har på din grafik, jo større sandsynlighed er der for at din annonce klarer sig dårligere ude i netværket. Omformuleret til noget der er mere håndgribeligt, betyder det, at jo mere tekst du har på dit annoncebillede, jo dyrere er det at køre annonceringen.

Du har faktisk mulighed for at tjekke om dit billede lever op til Facebooks ønskede regler for tekstmængde. Den nemmeste måde at gøre det på, er via Facebook eget værktøj. Har du kun et enkelt billede, eller annoncerer du relativt sjældent, er dette en nem og hurtig måde at klare tjekket på. Viser værktøjet at du har for meget tekst, kan du evt. overveje om du kan fjerne noget af den – eller gøre den mindre, så den fylder en mindre del af det totale billede.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook