Banned hashtags er den nye fælde på Instagram

Uanset om du elsker eller hader dem, så er hashtags kommet for at blive på Instagram. De har en ekstrem betydning for hvor stort et reach du får med din post – på både godt og ondt. Du kan nemlig ikke længere bruge dem som du plejede, og bare poste et hvilket som helst hashtag.

Som noget nyt på Instagram kan du nu følge hashtags, hvilket gør det endnu lettere at få nye besøgende og aktivitet via hashtags. Men på skyggesiden har Instagram også optimeret deres hashtag algoritmer, og det er blevet mere afgørende, hvordan brugerne reagerer på dine hashtags. Ikke nødvendigvis via din konto, men i det hele taget. Et af de nyeste tiltag, som rigtig mange ikke har opdaget endnu, er at de såkaldt banned hashtags.

Banned hashtags er den nye fælde på Instagram

Hvad er banned hashtags og hvordan undgår jeg dem?

Banned hashtags er hashtags, der er enten permanent eller midlertidigt blokeret af Instagram. Det kan for eksempel være fordi brugere har klaget over indhold vist med disse hashtags. Mens hashtagget er i bad-standing vil du ikke få vist dine posts ved søgninger på det aktuelle hashtag. I nogle tilfælde betyder det endda at du slet ikke får vist din post via nogle af dine benyttede hashtags.

Pt er der mere end 114.000 banned hashtags på Instagram – men nogen af dem er naturligvis mere relevante end andre. Blandt de populære hashtags, som du pt (pr. 1/1-2019) ikke bør bruge, finder du for eksempel:

#beautyblogger
#books
#easter
#instamood
#singlelife
#workflow

Hvordan genkender jeg et banned hashtag?

Nu hvor du ved hvad et banned hashtag er, vil du naturligvis gerne undgå dem. Det tager lidt tid at finde frem til dem, hvis du er vant til at bruge mange hashtags, men arbejdsgangen i at undersøge hvert hashtag, er faktisk uhyre simpel.

Når du er i Instagram app’en, så gå til din Explore side (det lille forstørrelsesglas). I søgefeltet øverst skriver du et hashtag.

I nogle tilfælde vil du opleve at hashtagget slet ikke dukker op i søgeresultaterne. Så er det med 100 % sikkerhed banned og bør ikke bruges. Men det kan også være at hashtagget er midlertidigt blokeret. Det betyder at du lige nu ikke får værdi af det, men en dag kan det komme tilbage og blive værdifuldt igen.

Hvis hashtagget dukker op i dit søgeresultat, så klik på det, for at få bekræftet om det er midlertidigt banned eller ej. Det gør du ved at scrolle ned over de viste billeder. Hvis du kan blive ved med at loade nye billeder, er der ingen problemer, men hvis du efter et enkelt scroll bliver mødt af en fejlmeddelelse, så har du fat i et midlertidigt banned hashtag.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook