5 ting succesfulde mennesker gør om mandagen

5 ting succesfulde mennesker gør om mandagen

Mandag har fået et ry for at være den værste af ugens dage. Alle, lige fra Garfield til direktøren, lader til at hade ugens første dag af et godt hjerte. Men hvorfor egentlig? Ja, en dejlig weekend uden vækkeurer er forbi, men derfor behøver hverdagene jo ikke være så forhadte. Sæt dig for at starte din uge godt ud, og slut dig til de succesfulde mennesker, der starter ugen med stil.

5 ting succesfulde mennesker gør om mandagen

5 ting der gør dine mandage succesfulde

Skridt #1 mod succesfulde mandage: Start tidligt

Okay, nu har du lige undgået vækkeuret i to dage, så dette forslag virker måske lidt som at gnide salt i såret. Men starter du din mandag morgen med god tid til en lækker morgenmad, kommer du godt ud af døren. Og kan du endda møde lidt tidligere, så der er ro på arbejdet fra start af, vil den indre ro følge dig gennem dagen. Du vil føle at du er et skridt foran hele tiden, så selv hvis noget går galt senere, vil du have et større overblik over situationen. Det her er måske nok det tip, der virker allerbedst for mig. Jeg hader at have travlt om morgenen, især ved en ny uge.

Skridt #2 mod succesfulde mandage: Forkæl dig selv

Det kan være en god ide at starte ugen ud med at forlænge weekenden lidt. Lav en aftale med veninderne, gå i biografen, køb sushi på vej hjem … Har du noget at glæde dig til i løbet af dagen, vil du have nemmere ved at komme igennem den. Og du får en god start på ugen. Jeg prøver så vidt muligt at have min mandag aften fri og uden aftaler, og så slapper jeg af, planlægger ugen og går tidligt i seng, så jeg er frisk tirsdag.

Skridt #3 mod succesfulde mandage: Hav orden i din kalender

Uanset hvor lækker en omelet du spiser mandag morgen, så kan du opleve følelsen af at det hele vælter, hvis du pludselig opdager at du har glemt en deadline til tirsdag morgen. Hav derfor styr på din kalender. Du ved at ugen har 7 dage, så skab et overblik over den kommende uge, og bevar fokus på aftaler og deadlines. Jeg bruger faktisk som regel mandag til at få styr på ugen der kommer. På den måde kan jeg nemlig planlægge den efterfølgende mandag i god tid, og holde bedre fri i weekenden.

Skridt #4 mod succesfulde mandage: Tag dig sammen og træn

Selvom det kan være hårdt at starte dagen med træning i centeret eller den lange løbetur, så prøv at tage dig sammen til det alligevel. Vi ved alle hvor godt træning er for os. Regelmæssig træning gør dit humør bedre, giver mere energi, du får en bedre kondition og gør dig mere komfortabel i din egen krop. For mig virker pilates og alsidige styrketræningshold rigtig godt.

Skridt #5 mod succesfulde mandage: Vær positiv

Et af de bedste tips for at få succes, er at arbejde med din egen indstilling. En positiv indstilling kan gøre underværker, ikke kun om mandagen. Bestem dig for at i dag vil du løfte dit eget humør. Smil til folk du møder, hils pænt på dine kollegaer, køb en buket blomster bare fordi, tag en kop kaffe med til din kollega, når du alligevel henter … Der er masser af ting du kan gøre, for at få en mere positiv indstilling og syn på livet.

Lige bortset fra at jeg ikke drikker kaffe, så forsøger jeg selv at overholde alle fem punkter hver uge. Det giver mig en meget bedre dag og en følelse af at være ovenpå. Og ja, flere af punkterne tæller selvfølgelig også de andre dage. For mig er det ekstremt vigtigt at jeg har god tid om morgenen, og at jeg er afstresset og glad, når jeg går i seng. Så vågner jeg nemlig også gladere op, og har mere energi.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook