5 ting du bør gøre efter at have installeret WordPress

5 ting du bør gøre efter at have installeret WordPress

Er du helt ny i hjemmesideverden, eller er du netop tilgået fra én CMS løsning til WordPress? Så bør du læse dette blogindlæg, for der er 5 helt essentielle ting du bør gøre efter at have installeret WordPress på dit domæne.

5 ting du bør gøre efter at have installeret WordPress

5 ting du ikke må glemme efter at have installeret WordPress

1. Ændr admin og password

Som standard vil WordPress foreslå dig brugernavnet Admin og et password med en masse tegn. Når du har færdiginstalleret WordPress bør du ændre dette. Ændr Admin til dit eget navn eller noget som er relaterende til dig. Har du hyret nogen til at opsætte WordPress for dig, bør du ændre adgangskoden til en du selv finder på, som designeren ikke har til rådighed. Dette gør du under Users -> Your Profile.

2. Tjek om din hjemmeside er offentliggjort

Er din hjemmeside synlig på Google og andre søgemaskiner? Det bør den være. Tjek derfor din backend på WordPress. Gå til Settings -> Privacy og vær sikker på at der er valgt muligheden “Allow search engines to index this site”.

3. Få styr på dine permalinks

Som udgangspunkt vil WordPress oprette nye sider og indlæg med en en url der hedder noget i stil med www.dinside.dk/?p=123. Selvom tallet godt nok er unik for hver side/post, så er det ikke synderlig pænt, og frem for alt heller ikke SEO venligt. Derfor skal det ændres. Gå til Settings -> Permalinks og vælg ”Post name” som permalink. På den måde vil du få de gode urls, for eksempel www.dinside.dk/10-tips-til-bloggere.

4. Ændre din tagline

Som standard hedder alle WordPress blogs “Just another WordPress Site” som tagline. Det siger absolut intet om din side, og er heller ikke SEO venligt. Gå til Settings -> General for at ændre det til noget der er sigende for din side.

5. Installer Google XML sitemaps

Du vil gerne have din blog læst, ikke sandt? Derfor er det også vigtigt at du hjælper Google så meget som muligt. Installer et Google XML Sitemaps plugin og få oprettet et Google XML sitemap med det samme, det hjælper Google med at finde dig mest effektivt.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook