5 grunde til at dine blogindlæg lider under manglende delinger

5 grunde til at dine blogindlæg lider under manglende delinger

Så … Du har skrevet det her helt fantastiske blogindlæg. Det er ikke kun fantastisk, det er revolutionerende, faktisk. Og alligevel sidder der en ensom fårekylling oven på din skærm og kukkelurer. En virtuel vindheks flyver hen over skærmen, mens du børste dens efterladte støv af tastaturet. Med andre ord: Der sker ikke en disse!

Har du først styr på det værdifulde blogindlæg, SEO-optimerer du siden og deler den på de sociale medier, kan det være svært at se problemet. Du gør jo det hele lige efter bogen, ikke sandt? Forkert. Du gør godt nok det hele – Men dine besøgende gør ikke. For at skaffe flere besøgende og ny aktivitet er det ikke nok at du deler indlægget til dine allerede trofaste læsere. De skal dele det videre, så helt nye læsere også opdager det.

5 grunde til at dine blogindlæg lider under manglende delinger

Derfor bliver dine blogindlæg ikke delt

Du beder ikke folk om at dele det

Ikke hermed sagt at du skal plastre din blog til med ”Del indlægget, pleeeease!” tiggerier. Det er lidt ligesom de der irriterende mennesker på Facebook, der plastre deres væg til med “del dette hvis du er enig”-statements. Nej, du skal give dine besøgende en let og simpel grund til at dele dit indhold – det skal være noget værd. Det skal have en værdi.

Du deler ikke selv dit indhold nok

For at fange nye kunder aka besøgende, kræver det i gennemsnit 7 interaktioner med dem. Det vil sige, du skal dukke op i deres bevidsthed og liv 7 gange før der er gevinst. Hvis du deler et blogindlæg på Facebook er det ikke sikkert at dine følgere så det første gang. Det er faktisk mere end almindelig sandsynligt at de ikke gjorde det. Derfor skal du dele det igen.

Vidste du at … I gennemsnit når dit Facebookopslag kun ud til under 5 % af de dér følger din side. Vil du ikke også gerne have at resten ser det? Del flere gange – og sæt dig ind i din Facebookstatistik.

Du skal naturligvis ikke poste 30 links dagligt og oversvømme folk med irrelevante indlæg fra 3 måneder tilbage. Men saml de af dine indlæg der virkelig giv værdi og kør kampagner på dem, når det giver mening. Lidt efter lidt kan du hurtigt få delt dine guldkorn over et par omgange.

Dit indlæg fanger ikke

Du kan have lavet den bedste tekst overhovedet. Men hvis ikke din grafik også fanger, er det ligemeget. Når vi deler et link på de sociale medier, følger der (næsten) altid et billede med i købet. Sørg derfor for at dit grafiske materiale er lige i øjet, og fanger læseren, når for eksempel Facebook skimmes. Læseren skal standse op for dernæst at klikke ind på din blog. På samme måde vil dine besøgende også helst dele noget der er lækkert at se på.

Du skriver ikke om det folk vil læse

Din blog er naturligvis din – Og du kan skrive om hvad du vil. Det være sagt, så er det meget få “almindelige” blogindlæg der reelt giver en værdi for mange læsere af gangen. Hvad du fik til morgenmad, hvordan det går med din gravhund eller hvad du købte i H&M er ganske simpelt ikke interessant. De blogindlæg der deles, er dem der skaber en større værdi, som folk kan bruge jf. punkt 1. Det kan for eksempel guides, tips og tricks og lignende.
Bruger du Google Analytics til at se din statistik (og det gør du da, ikke sandt? kan du altid se dine 10 mest besøgte blogindlæg. Det gør du under Behavior > Site Content > All Pages.

Du bruger ikke de rette sociale medier

En anden hyppig grund til at dine blogindlæg ikke deles oftere er at du misser de mest relevante sociale medier for netop din blog. Du skal være dér hvor din målgruppe er, og bruge mest krudt på de medier de er på. Jeg får for eksempel rigtig meget trafik og kontakt gennem Facebook, så det er her jeg bruger mest energi. Folk der sblogger om mode og mad har ofte stor succes med mere billedrige medier, som Instagram og Pinterest, så her kan det betale sig at kigge på dem. Og så fremdeles. Find ud af hvor dine besøgende og potentielle besøgende befinder sig- Og vær dér.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook