5 årsager til at din bounce rate er for høj – Og hvordan du løser problemet

5 årsager til at din bounce rate er for høj

Som blogger arbejder du hårdt på at få folk til din side. Du vil gerne have at de er interesseret, læser med, og kommer igen. Derfor er det også en bloggers værste fjende, at se en høj bounce rate. Av, det gør ondt!

Er det sort snak for dig? Bare rolig … Ser du, dit største ønske som blogger, er faktisk ikke blot at få folk til din side, men at få dem til at blive der. Alle og enhver kan få tusinder af kliks – Det kan man skaffe på mere eller mindre fornuftige måder. Men at få folk til at blive der, få folk til at læse med og engagere sig, dét er hvad der betyder noget i sidste ende.

5 årsager til at din bounce rate er for høj

En begynders guide til bounce rate

Ja okay, men hvad pokker er bounce rate?

Bounce rate er et engelsk udtryk der bruges i fagsprog, når det kommer til hjemmesidestatistik. Bounce rate er udtrykket for den procentdel af dine besøgende, som forlader din hjemmeside, efter blot at have kigget på en enkelt side eller et indlæg. Udtrykket ”bounce” kommer af, at hvis en besøgende klikker ind på din blog via Google, hurtigt skimmer det aktuelle indlæg og derefter trykker ”tilbage”, så er vedkommende ”bounced” væk igen.

Hvordan finder jeg ud af, hvad min bounce rate er?

Her har du brug for Google Analytics. Hvis ikke du allerede har installeret Analytics, kan jeg kun anbefale at du får det gjort i en fart. Når du først har oprettet en Analytics konto og tilknyttet din blog dertil, kan du læst og simpelt installere Analytics på bloggen via det plugin der hedder Google Analytics for WordPress by MonsterInsights.

Hvorfor bør jeg interesere mig for bounce rate på min blog?

Det bør du, både fordi du vel først og fremmest gerne vil have glade læsere, der bruger tid på at læse med hos dig. Men derudover betyder din bounce rate også noget for din blogs SEO score og ranking på Google. Google belønner hjemmesider med lav bounce rate, så jo lavere, jo bedre.

Hvilken bounce rate skal jeg så gå efter?

En hjemmeside bounce rate deles typisk op i 5 sektioner:
0% – 25%: Ideelt set ville du være overlykkelig her – Men inden du bliver det, bør du undersøge om det kan skyldes en fejl. Er din bounce så lav, er det nemlig ofte fordi der er noget der ikke virker korrekt i statistikken.
26-40%: Verdens 8. vidunder inden for bounce rate. Dine læsere elsker dig.
41-55%: Gennemsnitlig bounce rate – Langt de fleste hjemmesider ligger i dette felt.
56-75%: Din bounce rate er højere end normalt, men der kan dog være gode forklaringer, fx et meget smalt publikum.
76% – 100%: Uh, her er det ikke godt, og du bør undersøge hvorfor så mange mennesker ikke klikker videre rundt på din hjemmeside.

De 5 hyppigste årsager til at din bounce rate er for høj

Din hjemmeside er for langsom

Hvis din hjemmeside tager syv år og en madpakke at loade, så smutter dine besøgende hurtigt. Faktisk smutter 25 % af dine besøgende, hvis din side er mere end 4 sekunder om at loade helt. Du får end ikke chancen for at overbevise disse 25 % om hvor fantastisk du er, de er smuttet for længst.
Er din hjemmeside langsom vil det også få de øvrige 75 % til at tøve med at gøre noget. Har de først ventet en mindre kaffepause på at din side loader, tør de ikke klikke videre, af frygt for at vente-helvedet starter forfra.

Din side er ikke til at holde ud at kigge på

Dette punkt kan lyde hårdt – For du kan sikkert selv virkelig godt lide dit design, ikke sandt? Ikke desto mindre, skal dine besøgende også kunne lide det. Eller i hvert fald acceptere det. Skriggrøn og stærk pink har aldrig været beregnet til en hjemmeside. Din skrift skal være simpel og ligetil og i en ordentlig størrelse. Og for guds skyld, brug aldrig tre tons stjerneeffekter, glimmer og hjerter ud over hele siden. Slet ikke hvis de blinker.

Folk mangler et krak-kort til din side

Hvis ikke folk let kan finde hvad de leder efter, så giver de op. Sørg derfor altid for at din menu er nem at få øje på, og at dine menupunkter hedder noget logisk og ligetil. Det er OK at din Kontakt-side slet og ret hedder ”Kontakt”. Du behøver ikke kalde den ”Hvis du kunne tænke dig at sende mig virtuelle brevduer” eller noget endnu mere snørklet.

Din pop-up dræber folk

Har du også hørt at ”pop-up vinduer er vejen frem til at blive set?”. Det er den evige rosenrøde drøm fra næsten alle der arbejder med online marketing. Og det passer også til dels. Pop-up vinduer ér en god måde at få ekstra opmærksomhed på, til for eksempel nyhedsbreve. Problemet med dem er at de skal designes perfekt. Hvis din side straks oversvømmes med fire pop-up vinduer og en bannerreklame, dræber du din besøgende. Lad folk komme ind på siden først, lad dem snuse lidt rundt og lige trække vejret i dit hjem. Og dernæst kan du så præsentere dem for en pop-up. Enten efter x antal sekunder, eller når de forlader hjemmesiden.

Du glemmer at vise dig frem

Du har skrevet jordens bedste blogindlæg. Det er endnu bedre end jordens bedste blogindlæg i sidste uge. Og nu læser folk det. Yes! Men hvis ikke de har været på din side før, hvordan skal de så vide at du også har skrevet jordens næstbedste blogindlæg? Det kan de ikke.
Derfor skal du huske at vise dig frem for dine besøgende. Blogmuligheden med at få relaterende blogs nederst er en god løsning. Her præsenterer du læseren for en række lign. artikler der kunne være interessante, og hjælper dem med at opdage al det spændende indhold du har lavet.
 

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook