3 WordPress plugins der giver dig mere tid

3 WordPress plugins der giver dig mere tid

Inden jeg blev forfatter, var jeg blogger i små fjorten år. De første år som livsstilsblogger, senere hen som en af Danmarks første private bogbloggere. I tolv af årene bloggede jeg på eget domæne via WordPress, et system som helt klart er min favorit blandt CMS-systemer. Derfor fandt jeg også en del nyttige plugins gennem tiden, og i dag vil jeg gerne dele 3 af de plugins som kan hjælpe dig med at spare arbejdstid og dermed frigive tid til andre (sjovere) ting.

3 WordPress plugins der giver dig mere tid

Internal linking for scheduled posts

Hvis du bruger planlagte posts en del, og også arbejder med intern linkbuilding (hvilket du bør gøre!), så er dette plugin en life saver.
Når du tilføjer links til dine blogindlæg, kan du simpelt og hurtigt gøre det via WordPress editor, hvor du får den velkendte pop-up boks op, som viser dig hvilke indlæg og sider du kan linke til. Problemet er, at dette system ikke inkluderer posts der er planlagte til ud i fremtiden.
Lad os sige at det er mandag, og du har planlagt et indlæg til tirsdag. Og også et til torsdag. I indlægget til torsdag, vil du gerne linke til det fra om tirsdagen. Før Internal linking for scheduled posts skulle du først ind i dit tirsdagsindlæg, finde indlægget og kopiere dets url. I know – Alt for besværligt. Men ved at installere Internal linking for scheduled posts får du også de fremtidige links med på listen, og kan nemt linke til dem, selvom de endnu ikke er udgivet.

Akismet

Jeg hader captcha. Som i; virkelig indædt. Jeg har godt nok skrevet en bog, hvor Djævlen optræder, men selv Lucifer korsede sig, da vi tog en snak om anti-spamsystemet, der er kendt af mange.
Lige som andre hjemmesideejere gider jeg ikke spam. Det er irriterende, forstyrrende og det tager tid. Men skal jeg først til at skrive en halv roman eller gætte mig frem til hvilke grynede billeder der viser en kaffekop eller en myg på en elefant, så er der ret stor chance for at jeg smutter igen, uden at efterlade den besked jeg ellers gerne ville. Jeg gider simpelthen ikke skulle lege Sherlock Holmes for at få lov til at skrive en besked til andre. Forestil dig at Snapchat fungerede lige sådan. Hvor ofte ville du vise selfies og lyserøde roser til dine venner?
Akismet klarer dog en stor del af spamproblemet for mig. Selvom det ikke er 100 % perfekt, så filtrere systemet langt det meste spam fra, og sender det direkte i skraldespanden. Man kan dog også vælge blot at arkivere det, så man manuelt kan kigge det igennem, og se om der er sket fejl.

Broken link checker

De fleste har nok prøvet at klikke på et link, der viste sig at være i stykker og fører til en ikke-eksisterende side. Det er ikke kun irriterende for den der troede at de havde fundet et interessant link, det er faktisk også en fejl som Google er meget lidt glad for, når robotten skal bedømme hvor god din hjemmeside er. Men så igen, hvem har tid til, jævnligt at gennemgå alle sine links på hjemmesiden? Især hvis en side/blog er flere år gammel, og har adskillige links.
Fortvivl ikke. Installer Broken link checker og så klarer dette plugin arbejdet for dig. Den scanner jævnligt hele din hjemmeside, og lader dig vide, hvis der er problemer, samt hvilken form for problem dit link har. Så kan du nøjes med at tjekke op på de 5 broken links der faktisk er i stykker, frem for de 795 der virker fint.

Katja Berger
Katja Berger

Jeg hedder Katja, og det er mig, du vil møde, når du henvender dig til The Book Pit. Jeg er en par-og-trediveårig forfatter, freelancer og foredragsholder. Jeg hjælper forfattere med at udleve bogdrømmen, fra at skrive de første vanskelige ord til at blive booket på bogmesser og se bogsalget stige.

Find me on: Web | Instagram | Facebook